(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Domácí bezový sirup
Potřebné ingredience
1, 5 L Vody\
\
1, 2 Kg Cukru\
\
14-16 Květů z bezu\
\
1 1/2 Citrónu\
\
30 g Kyseliny citronové
Postup přípravy
Domácí Bezový sirup je to nejlepší na léto jelikož velmi příjemně osvěží....\
\
DO VELKÉHO HRNCE NALEJETE 1, 5l VODY, PŘIDÁTE CUKR A PŘIVEDETE K VARU. POTÉ ODSTAVÍTE HRNEC A NECHÁTE ODSTAT, DO DOBY NEŽ JE JEHO OBSAH VLAŽNÝ. MEZI TÍM CO BUDE CHLAADNOUT CUKROVÝ SIRUP SI PŘIPRAVÍTE BEZOVÉ KVĚTY ODSTRANÍTE Z NICH MALINNKATÝ HMIZ A UHNILÉ VĚTVIČKY(POKUD MOŽNO, TAK NEOPLACHOVAT POD VODOU, JINAK KVĚTY ZTRATÍ SVOU DŮLEŽITOU PODSTATU)....OČIŠTĚNÉ KVĚTY SI DÁME DO VELKÉ MÍSY A CITRÓN, KTERÝ JSME SI PŘED POUŽITÍM POŘÁDNĚ OPLACHLY POD HORKOU VODOU NAKRÁJÍME NA TENKE PLATKY A POLOŽÍME NA KVĚTY BEZU...POTÉ VŠE ZASYPEME KYSELINOU CITRÓNOVOU, ZALEJEM CUKROVÝM SIRUPEM, KTERÝ JE VLAŽNÝ(NESMÍ BÝT HORKÝ)...MÍSU PŘIKREJEME TALÍŘEM NEBO ALOBALEM A DÁME DO LEDNICE ODLEŽET CCA NA 3- 4 DNY....POTÉ VLEJE DO SKLENĚNÉ LÁHVE NEJLPÉ SE ZÁVITEM....TATO DÁVKA JE ZHRUBA NA 2X 750 ML......\
\
TAK SNAD VÁM BUDE CHUTNAT :)
\
DO VELKÉHO HRNCE NALEJETE 1, 5l VODY, PŘIDÁTE CUKR A PŘIVEDETE K VARU. POTÉ ODSTAVÍTE HRNEC A NECHÁTE ODSTAT, DO DOBY NEŽ JE JEHO OBSAH VLAŽNÝ. MEZI TÍM CO BUDE CHLAADNOUT CUKROVÝ SIRUP SI PŘIPRAVÍTE BEZOVÉ KVĚTY ODSTRANÍTE Z NICH MALINNKATÝ HMIZ A UHNILÉ VĚTVIČKY(POKUD MOŽNO, TAK NEOPLACHOVAT POD VODOU, JINAK KVĚTY ZTRATÍ SVOU DŮLEŽITOU PODSTATU)....OČIŠTĚNÉ KVĚTY SI DÁME DO VELKÉ MÍSY A CITRÓN, KTERÝ JSME SI PŘED POUŽITÍM POŘÁDNĚ OPLACHLY POD HORKOU VODOU NAKRÁJÍME NA TENKE PLATKY A POLOŽÍME NA KVĚTY BEZU...POTÉ VŠE ZASYPEME KYSELINOU CITRÓNOVOU, ZALEJEM CUKROVÝM SIRUPEM, KTERÝ JE VLAŽNÝ(NESMÍ BÝT HORKÝ)...MÍSU PŘIKREJEME TALÍŘEM NEBO ALOBALEM A DÁME DO LEDNICE ODLEŽET CCA NA 3- 4 DNY....POTÉ VLEJE DO SKLENĚNÉ LÁHVE NEJLPÉ SE ZÁVITEM....TATO DÁVKA JE ZHRUBA NA 2X 750 ML......\
\
TAK SNAD VÁM BUDE CHUTNAT :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
yarkal
(upraveno)
4. 6. 2016, 11:00